Panorámás luxuslakások

PANORÁMÁS LUXUSLAKÁSOK

A legutóbbi munkám egy lakberendezési jutalomjáték volt: a második kerületben, hegy tetején épülő villaház három, teljes szintet elfoglaló lakás berendezési terveinek elkészítésére kértek fel. Az építtető három fényképpel érzékeltette a megcélozni kívánt hatást, és jelezte, hogy a lakások kialakításánál az elsődleges szempont a fényűzés.

A fő cél a megálmodott lakások értékesítésének a megkönnyítése, vagyis nem tudni pontosan, ki lesz a tulajdonos, ezért olyan stílusban terveztem, ami bármilyen igényes vevőt kielégít, akár modernebb, akár klasszikusabb ízlésű. Ehhez nagyon jól kellett eltalálni a különböző stílusú elemek összhangját, ügyelve arra is, hogy a végeredmény nagyvonalúan eklektikus legyen, ne pedig semmilyen.

Az elsőként megtervezett lakás hangulatát a dió és a bronz árnyalatok uralják, és sikerült is annyira eltalálni a kívánt stílust, hogy az építtető azt kérte, amennyire csak lehet, a másik két lakás is ilyen legyen.

A másik két lakás tervében az egyedi atmoszféráját biztosító finom de hangulatilag jelentős módosításokkal éltem. Az emeleti lakás világosabb és ettől légies érzetű lett, púder és világosfém felütésekkel, a szürke alaptónusú panorámás penthouse lakást pedig márványfelületek, arany és rózsaarany részletek határozzák meg.

A nyílt alaprajzú lakások központja a nagyvonalúan egymáshoz kapcsolódó nappali-étkező-konyha. A nappali és a folyosó között az egyes lakások hangulatának megfelelő térelválasztó elem keresztülnézhetősége tovább a növeli a helyiség térérzetét.

Az elhelyezkedésből kiindulva a leendő lakók joggal várhatják el, hogy az lakások belső kialakítása, hangulata és egyes részletei is a legexluzívabbak legyenek, és ez teljesült is. A bútorok, lámpák és dekorációs elemek a felső kategóriából is a legválogatottabbak. A megtervezett lakások pont annyira reprezentatívak, hogy élhetően otthonosak is maradjanak. Minden lakásban egyedi dombornyomott és többszínfestett Sumisura-fal fogja össze a különböző stílusjegyeket.

A lakások még épülnek, a 3D terveket viszont már lehet nézegetni!

2019

interior design