Teremgarázs extrákkal

Teremgarázs Extrákkal

 

A garázs egy lakóépületben az a helyisiég, amiben normális ember szeretné a lehető legkevesebb időt tölteni, bennem például a garázs szónak már az említése is kellemetlen képzettársításokat kelt. A garázsok hangulata nyugtalanító, amiben nyilván szerepe van annak is, hogy általában ablaktalan, földalatti helyiségek.

 

Amikor váratlanul egy kevés lakásos luxustársasház teremgarázsának és a penthouse lakáshoz kapcsolódó mosókonyhájának tervezésére kértek fel, a fő célom az volt, hogy a garázs hangulata a legkevésbé hasonlítson a legtöbb garázséra, vagyis ne olyan legyen, mint amiben egy amerikai thriller jelenetét is forgathatnák.

 

Ebben a legfontosabb eszközöm a bőséges fényerejű világítás átgondolt kialakítása volt, ezért nagyon profi technikai lámpákat terveztem a helyiségbe. Az Aqform egyik lámpájáról van szó, aminek színhőmérséklete,

( hideg- semleges-vagy melegfényű) fényének esésszöge kiválasztható,illetve. IP védettsége is, ami egy esetlegesen nedvességet kapó helyiségben fontos szempont.

Ez a technikai lámpa egyedi kialakítása miatt bármekkora méretben rendelhető, a fénytestek bármilyen alakzatban felrakhatóak, ami óriási szabadságot biztosít a tervezőnek (vagyis nekem), így minden helyiség méretétől függetlenül bevilágítható a lámpákkal.

 

A térnek a funkciókat követő megosztása érdekében a tárolóhelyiséget egy parapetfallal választottam le a mosókonyhából.

 

A világítás mellett a kőhatású greslapok alkalmazása volt a másik fogás, hogy a garázs hangulata a legkevésbé legyen nyomasztó. Remélem sikerült!

2019

interior design