Madison Fotóstúdió

EGY RÉGI GYÁR HATALMAS TERMEI

 

Hogyan rendezzük be egy dupla belmagasságú volt gyárépület hatalmas tereit, ha, és itt jön a csavar, nem loftos-indusztriális stílusú belsőt akarunk létrehozni?

 

A legutóbb pont egy ilyen projektben vehettem részt, egy fotóstúdiónak kellett berendezni a két nagyméretű termet. Két külön kis világot kell teremteni, ami az itt készülő fényképekhez mind hozzátesz valamit, megadja az alaphangulatukat. Figyelni kellett viszont, hogy a berendezés visszafogott maradjon, hiszen itt szó szerint háttér funkciót tölt be.

 

KELETI ENERGIÁK

 

Az egyik terem világos és légies lett, fehérre festett falakkal és padlóval. Az ilyen világos és légies terek berendezésekor érdemes figyelni rá, hogy ha mindent egyszerűen csak fehérre festünk, az ugyan lehet, hogy világos lesz, de elég snassz. 

 

Ezért kerültek a fehér falak elé különböző színes, főleg arany kiegészítők (de nem túl színesek, hogy azt itt készülő fényképeken ne vonják el a figyelmet). Az eleve sötétebb színű fém ágykeret, spanyolfal és a faláda pedig olyan rusztikus fehér festést kapott, ami eredeti színüket is látni engedi, mégsem engedi, hogy kilógjanak a karakteresen fehér enteriőrből.  Átmenetileg a terem egyik sarkában vendégszerepel a gyönyörűen felújított türkiz kanapém, aminek a történetét már olvashattátok.

 

Az óriási, stencilezett arany napmandala, aminek mintája a teremben több helyen visszaköszön, egy finoman keleties érzetet ad a teremnek, amit a lámpák tovább hangsúlyoznak. Ez a mandala motívum jól összefogja a különböző bútorokat, és ad az egész teremnek egy energiával telített hangulatot, amitől több lesz, mint egy nagy fehér szoba. 

A másik terem sötét tónusú, ami most a fotózásban és a lakberendezésben is trendi, és ezt a sötétszürke alaphangulatot egészítik ki olyan finom és glamúros részletek, amiktől a terem nem nyomasztó lesz, hanem sejtelmes és eszeveszetten menő.

 

Ha azt mondom, hogy van egy nagy szürke fal, az nem hangzik túl szerethetően, viszont a szürke szín fotózáshoz kifejezetten ideális. Hogy szerethető legyen, dombornyomott, többszínfestett Sumisura technikával, eltérő árnyalatokkal és töredezett, csipkehatású mintával oldottam föl a szürke felület egyhangúságát.  Került a falra fémhatású festék, kevés türkiz és kicsit több púderszín, ami jól megy az ipari épület eredeti gyönyörű téglafalához.

 

A radiátort takaró foltosra festett, antikolt gipszkarton-elem kevert árnyalata praktikus is, mivel használat közben nem lesz rögtön koszos érzetű, ahogyan egy egyszínű felület. Márpedig az óriási ablakok alatti párkányra sokan fognak felülni, mert elég hívogató. 

Tovább üdíti a belsőt a nagymintás rózsás fal, természetesen passzoló árnyalatokkal festve, amit csipkefinomságú másodlagos háttérminták egészítenek ki.

 

A jól megválasztott, elegáns bútorok teszik fel a pontot az íre, a szegecses, tűzött hátú modern stílusú fotel, az antikolt tükör, a szépívű oroszlánlábas kád, az eltalált kiegészítők.

 

A divatos türkizt szuperül kiegészíti a téglás-púderes-lazacos (vagy valahol a három közötti) árnyalat, és a kettő egy intim hatású teret hoz létre, ami tökéletesen alkalmas akár férfiak akár nők fotózásához.

2019

interior design